Påtalemakten mener Julio Kopseng (40) har voldtatt ytterligere to kvinner

Men danseren kan ikke få mer straff enn han allerede er idømt.

SONER MAKSSTRAFF: Julio Kopseng (40) er dømt til lovens strengeste straff for seksuelle overgrep mot 17 kvinner. Her fra da han deltok i «Norske talenter» i 2010. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SONER MAKSSTRAFF: Julio Kopseng (40) er dømt til lovens strengeste straff for seksuelle overgrep mot 17 kvinner. Her fra da han deltok i «Norske talenter» i 2010. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Danseren Julio Kopseng (40) soner lovens strengeste straff - 21 års forvaring - for å ha forgrepet seg på 17 kvinner, den strengeste dommen som avsagt i en norsk voldtektssak i nyere tid. Forvaringsstraffen innebærer at han teoretisk kan bli sittende i fengsel livet ut, og er like omfattende som straffen mot terrorist Anders Behring Breivik og voldtekts-/drapsmann Viggo Kristiansen.

Like etter at dommen var rettskraftig i fjor høst, ble det kjent at Kopseng var under etterforskning for ytterligere voldtekter. Etterforskningen er nå ferdigstilt, og påtalemakten mener 40-åringen er skyldig i å ha voldtatt to kvinner.

Men siden danseren allerede soner lovens strengeste straff i Ila fengsel, kan han ikke idømmes ytterligere straff. Av praktiske og menneskelige hensyn innstiller Oslo statsadvokatembeter derfor på såkalt prosessøkonomisk påtaleunnlatelse - der påtalemakten konstaterer den siktedes skyld uten å utferdige tiltale og bringe saken inn for domstolen.

Kopseng avviser på sin side et slikt utfall, og har allerede påklaget påtaleunnlatelsen. Saken vil derfor etter hvert havne i Oslo tingrett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer