Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påtalemyndigheten anker Nokas-dommer

Vil ha strengere straff for Toska, Schumann og Havnå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er nå klart at påtalemyndigheten anker dommen til Nokas-dømte David Toska, Kjell Alrich Schumann og Erling Havnå, skriver TV 2 Nettavisen.

I Stavanger tingrett ble de tre dømt til henholdsvis 19 års fengsel, forvaring i inntil 16 år og 17 års fengsel. Riksadvokaten vil at straffene økes slilk at Toska blir dømt til forvaring, at Schumanns forvaringsstraff økes til 21 år, og at Havnå får 21 år i fengsel.

At påtalemyndigheten ville anke noen av Nokas-dommene, er ingen overraskelse.

- Det er mye uavklart her, og derfor tror jeg dommene ender i Høyesterett, sa Harald Stabell, leder for Advokatforeningens strafferettsutvalg og nå Lars-Erik Andersens forsvarer, til Dagbladet.no 10. mars, da dommene ble avsagt i tingretten. Han mente da at de domfelte og/eller påtalemyndigheten med stor sikkerhet ville anke.

Fra før har alle de dømte selv anket dommene til lagmannsretten.

KAN FÅ STRENGERE STRAFF: (F.v.) David Toska, Erling Havnå og Kjell Alrich Schumann. Foto: SCANPIX
KAN FÅ STRENGERE STRAFF: (F.v.) David Toska, Erling Havnå og Kjell Alrich Schumann. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling