Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påtalemyndigheten anker Sandsdalen-dommen

Påtalemyndigheten anker dommen i saken mot lege Christian Sandsdalen. Legen ble i Oslo byrett funnet skyldig i overlagt drap under særdeles formildende omstendigheter, men fikk ikke straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utsatt straff eller domsutsettelse er den mildeste formen for straffereaksjonen domstolene gir her i landet, og påtalemyndigheten mener at det er en for mild reaksjon i denne saken. I tillegg har påtalemyndigheten anket over at byretten ikke fant grunn til å frata Sandsdalen hans rett til å praktisere som lege, opplyser statsadvokat Marit Bakkevig hos Statsadvokaten i Oslo.

Anket

Sandsdalen anket dommen på stedet da den falt i Oslo byrett 3. desember i år. Han anket både skyldsspørsmålet og lovanvendelsen og uttalte da at dommen var urettferdig.

  Sandsdalen ble dømt for å ha gitt aktiv dødshjelp til en av sine pasienter, en 45 år gammel kvinne.

  Bakkevig, som var aktor i saken mot den 79 år gamle legen, ga etter dommen i Oslo byrett 3. desember, uttrykk for at Sandsdalen, ut fra allmennpreventive grunner, burde ha fått betinget straff.

  Det er Riksadvokaten som har tatt beslutningen om at påtalemyndigheten skal anke Sandsdalen-dommen.

(NTB)

<B>ANKE:</B> Den pensjonerte legen Christian Sandsdalen fikk 5000 kroner i bot for manglende journalføring. Tiltalen lød på overlagt drap. Nå vil påtalmyndigheten anke dommen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!