Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påtalemyndigheten ber om dødsstraff etter kirkemassakren i Charleston

Dylan Roff drepte ni afroamerikanere.

 BER OM DØDSTRAFF: Dylann Roof sjøt vilt rundt seg og drept ni i Emanuel African Methodist Epsicopal Church i Charleston i Sør-Carolina 17. Foto: EPA/CHARLESTON COUNTY SHERIFF'S OFFICE
BER OM DØDSTRAFF: Dylann Roof sjøt vilt rundt seg og drept ni i Emanuel African Methodist Epsicopal Church i Charleston i Sør-Carolina 17. Foto: EPA/CHARLESTON COUNTY SHERIFF'S OFFICE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rettsdokumenter viser at påtalemyndigheten vil legge ned påstånd om dødstraff for Dylann Roof, mannen som står bak ni drap i en kirke i byen Charleston i USA, ifølge the Boston Globe.

Ifølge avisa er det fordi det ble begått drap på mer enn to personer og flere liv ble satt i fare. Roof har innrømmet å stå bak drapene på svarte kirkegjengere fordi han ønsket en rasekrig mellom svarte og hvite.

Fikk våpen i bursdagsgave I et intervju med ABC News fortalte 21-åringens romkamerat Dalton Tyler at Roof ønsket raseskille i USA, var inspirert av apartheidregimet i Sør-Afrika og hadde planlagt angrepet i et halvår.

- Han var veldig opptatt av raseskille. Han sa han ønsket å starte borgerkrig, og sa han skulle gjøre noe slikt og deretter ta sitt eget liv, sa Tyler til ABC News.

Roof fylte 21 år i april, og ifølge onkelen hans fikk han et våpen i bursdagsgave. Onkelen beskrev overfor nyhetsbyrået Reuters 21-åringen som «stille og lavmælt»

Roof er også tiltalt for hatkriminalitet og for å forhindre religionsutøvelse.

Fjernet sørstats-flagget Roof skal ha sittet stille i kirka en hel time før han åpnet ild mot forsamlingen. Tre menn og seks kvinner ble drept. Kirka er en afrikansk metodistkirke ved navn Emanuel African Methodist Episcopal Church — den er den eldste av sitt slag i sørstatene.

Etter drapene ble også sørstatsflagget fjernet fra alle offentlige bygg i Sør-Carolina, delstaten hvor drapene fant sted. I forkant av drapene poserte Roof med flagget som utløste en debatt om flaggets iboende rasistiske fortid.

- Det er en ny tid for Sør-Carolina, en dag som vi alle kan være stolt av. En dag som virkelig samler oss alle mens vi fortsetter å gå videre som et folk og en stat, skrev guvernør Nikki Haley etter avgjørelsen om å fjerne sørstatsflagget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling