Påtalemyndigheten godtar «Halloween-dommen»

Anker ikke tingrettens avgjørelsen om tvungen psykisk helsevern.

ANKER IKKE:  Påtalemyndigheten anker ikke dommen mot 23-åringen. Her fra åstedet på Bislett i Oslo. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen.
ANKER IKKE: Påtalemyndigheten anker ikke dommen mot 23-åringen. Her fra åstedet på Bislett i Oslo. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 30. august ble en 23-åring dømt til overføring av tvungent psyksik helsevern for drapet på Andreas Nilstad (22) og drapsforsøket mot Marius Løken (24).

- Det er ikke grunn til å betvile at tiltalte har utført handlingene i tiltalten, sa tingrettsdommer Peter A. Blomda da han leste deler av den 30 sider lange dommen i Oslo tingrett.

I dag orienterer påtalemyndigheten om at de godtar Oslo tingretts dom om tvungent psykisk helsevern.

«En orientering med dette om at påtalemyndigheten godtar Oslo tingretts dom av 30. august 2013 på tvungent psykisk helsevern for NN», står det skrevet i orienteringsbrevet Dagbladet har fått tilgang til.

Psykotisk to ganger Det er ikke betvilt i i dommen om tiltalte var psykotisk i klinisk forstand, men hvorvidt det skyldtes rusmidler eller ikke.

Ifølge dommen har han vært psykotisk ved to anledninger før drapsnatta.

Den ene utløst av rus, den andre ikke.

Svært forvirret Etter drapet ble tiltalte overført til sykehus med knivskader. Han var svært forvirret da han våknet, og ble derfor servert store doser medisin som kan ha skjult positive symptomer på psykose, ifølge dommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer