Påtar seg skylda igjen

Men flere tviler på den al-Qaida-gruppens påstander.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Samtidig som britisk politi skjøt en mistenkt terrorist på T-banestasjonen Stockwell i London, meldte nyhetsbyrået AP at en gruppe som skal ha tilknytning til al-Qaida har påtatt seg ansvaret for aksjonen i går.

Abu Hafs al Masri-brigaden har postet en beskjed på at islamistisk nettsted, der de sier at de sto bak gårsdagens aksjon.

De har også påtatt seg ansvaret for terrorangrepet i London for to uker siden, som krevde 52 menneskeliv, i tillegg til de fire selvmordsbomberne.

«Våre angrep dypt inne i de britiske vantroes hovedstad er vår eneste melding til europeiske myndigheter om at vi ikke vil vike eller sitte rolig før de hedenske soldatene forlater landet med de to elver», står det i meldingen.

Med «landet med de to elver» mener gruppen Irak og elvene Eufrat og Tigris.

Det er foreløpig ikke verifisert om meldingen er autentisk eller ikke. Samtidig knyttes det tvil til gruppens troverdighet.

Torsdag postet gruppen en annen trussel om å utløse en blodig krig i europeiske hovedstader hvis ikke styrkene i Irak fjernes innen en måned.

Gruppens navn er til minne om bin-Laden-rådgiveren Mohammed Atef, som ble drept under et flyangrep i Afghanistan i november 2001.

Men i følge terrorekspertene finnes det så langt ingen bevis for at gruppen har stått bak noen aksjoner, snarere tvert om. De påtok seg skylda for de massive strømbruddene i London og USA i 2003, som viste seg å skyldes helt vanlige tekniske problemer.