Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Patetisk av meg å stille opp

Selvironisk Clinton på tv kvelden før skjebnevalget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les også: Nytt håp for Clinton

(Dagbladet.no): I dag avgjør velgerne i Texas og Ohio om Hillary Clinton fortsatt er med i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat.

Alle midler har blitt tatt i bruk av Barack Obama og Clinton og tv er et mektig medium i den amerikanske valgkampen. I går stilte Hillary Clinton til intervju med Jon Stewart på satireprogrammet «the Daily Show».

- Senator, la meg gå rett på sak. Dette valget dreier seg om dømmekraft. I morgen er kanskje den viktigste dagen i ditt liv, og likevel har du valgt å bruke den siste kvelden til å snakke med meg. Som programleder er jeg lykkelig, som borger er jeg skremt. Hva svarer du på det?

- Det er ganske patetisk, svarer Clinton.

Elsker Texas og Ohio

Meningsmålingene som ble publisert i dag gir Clinton et nytt glimt av håp. I Ohio leder hun nå over Obama, og kandidaten er offensiv.

- Vet du, jeg føler meg veldig bra. Jeg elsker både Texas og Ohio fordi det er komplekse og varierte stater. Min første jobb innen politikken var i Texas, da jeg dro ned til sør for å registere velgere. Det er fortsatt mennesker derfra som har vært mine venner i alle disse

årene, sa hun til Stewart.

Beundrer Obama

Obamas slagord i hele valgkampen har vært forandring og håp. Clinton har gang på gang understreket at hun har den erfaring som man trenger for å være president i USA.

- Når jeg hører på talene får jeg følelsen av at erfaring og håp ekskluderer hverandre. At hvis du har jobbet i Washington så har du erfaringen, men det har drept håpet inni deg. Er du ukomfortabel med å jobbe mot andres idealisme? spør Stewart.

- Nei, fordi jeg beundrer dette. Evnen til å inspirere og til å engasjere folk som vi har sett hos senator Obama er flott. Jeg tror det er viktig å huske at jobben er å komme seg opp hver dag og utføre den. Og jeg forsøker å blande begge fordi jeg selvfølgelig har et dypt engasjement for å forandre landet vårt. Jeg vet at vi kan bedre, svarer Clinton.

Stemmelokalene i Ohio stenger halv ett i natt norsk tid. I Texas stenger de klokka to norsk tid.

Dagbladet.no følger utviklingen gjennom natta og kommer med reportasjer og analyser utover morgendagen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media