Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Patetisk torpedomiljø

Torpedoekspert i Oslo-politiet synes gull, tatoveringer og gull i torpedomiljøet er latterlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politioverbetjent Eirik Jensen har arbeidet med organisert kriminalitet i 25 år. Han er leder for «SO-avsnittet» - avdelingen for spesielle operasjoner i organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

-  Latterlig

Jensen sier torpedo og pengeinnkrevingsmiljøene i Norge har hatt en skremmende utvikling. Han tror det er mellom 25 og 30 personer som fungerer som torpedoer på Østlandet i dag.

Torpedoeksperten synes miljøene minner mer og mer om en Hollywood-film.

-  Det er så patetisk at du skulle ikke tro det. Med gullet, klærne, de spesielle hilsningene og tatoveringene blir det latterlig, sier Jensen.

-  Dette handler kun om respekt og raske penger, men de får ikke bruk for de pengene når vi tar dem, sier en skråsikker politioverbetjent.

Gjensidig respekt

Når Dagbladet er på besøk hos politioverbetjenten, ringer telefonen. Praten går løst og fast om blant annet trening.

-  Det var en torpedo. Det er viktig at vi er åpne og kommuniserer med dem. Gjerne over en kaffe på hjørnet eller hva som helst. Vi er to-tre personer som jobber slik, sier Jensen til Dagbladet.

Han sier kommunikasjon er den mest effektive metoden for å få kontroll på miljøene.-  De må kjenne oss, og vi må kjenne dem. Det handler om gjensidig respekt. Men de vet vi handler etter loven og tar dem for det kriminelle de gjør, sier han.

-  Spesielt gjengene avler en voldsspiral med ekstrem vold som bare øker. Å skyte noen gir respekt i miljøene, sier Jensen.

TORPEDOEKSPERT: Politioverbetjent Eirik Jensen i avsnittet for spesielle operasjoner i Oslo-politiet har god kontakt med torpedomiljøene i Oslo.
MUSKLER: Mellom 25 og 30 personer jobber i følge politiet som torpedoer i dag - bare på Østlandet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media