Trump gikk på sviende nederlag:

- Patetisk

Donald Trump gikk på et sviende nederlag i Kongressen. Det er han tilsynelatende lite fornøyd med. På Twitter viser han sin misnøye.

OVERKJØRT: President Donald Trump ble overkjørt i Kongressen. Her sammen med førstedame Melania Trump på vei inn i Det hvite hus nyttårsaften. Foto: AFP/NTB.
OVERKJØRT: President Donald Trump ble overkjørt i Kongressen. Her sammen med førstedame Melania Trump på vei inn i Det hvite hus nyttårsaften. Foto: AFP/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kongressen i Washington overkjørte fredag avtroppende president Donald Trumps veto mot forsvarsbudsjettet.

81 av de 100 senatorene stemte for å godkjenne budsjettet, som er på 740 milliarder dollar. 13 stemte mot.

Trump gikk dermed på et sviende nederlag, og det er første gang at presidentens veto blir satt til side.

Nederlaget falt ikke i god jord hos presidenten som raskt tok til Twitter for å vise sin misnøye.

- Patetisk!!!

Trump har de siste månedene kommet med mange valgfusk-påstander på Twitter, men denne gangen kritiserer han sine republikanske partikolleger etter nederlaget.

- Vår republikanske senat mistet akkurat muligheten til å kvitte seg med seksjon 230, som gir store teknologiselskaper ubegrenset kraft. Patetisk!!!, skriver presidenten på Twitter.

SPILLER MYE: Donald Trump skal i løpet av fire år spilt like mye som Obama gjorde på åtte. Video: AP Vis mer

Trump har lenge krevd at Kongressen i budsjettprosessen må slå ned på sosiale medier som Twitter og Facebook, som han hevder motarbeider ham og republikanerne. Trump ønsker å få en slutt på en lovparagraf fra 1996 som beskytter IT-giganter fra å bli saksøkt fra dem som føler seg forurettet i sosiale medier.

Flagget av Twitter

- Republikanerne burde ha kvittet seg med seksjon 230 i forsvarsbudsjettet. Da ville du ikke hatt dette problemet. De lærer aldri!!!, fortsetter presidenten på Twitter natt til lørdag norsk tid.

Presidenten har uttalt at paragrafen er en seriøs trussel mot nasjonal sikkerhet og valgets integritet. Dette er en av årsakene til hans veto mot forsvarsbudsjettet.

VETO: Donald Trump la ned veto med forsvarsbudsjettet, men representantenes hus stemte mot presidenten. Video: AP Vis mer

En annen grunn til at Trump la ned veto var fordi han er sterkt imot at ti militærbaser som er oppkalt etter sørstatsgeneraler, skal skifte navn.

Presidenten har også uttalt at han er kritisk til at budsjettet innebærer at tilbaketrekningen av soldater fra Afghanistan og Tyskland som han har varslet forsinkes. Trolig blir tilbaketrekningen utsatt lenge nok til at påtroppende president Joe Biden kan omgjøre den. Innsettelsesseremonien av Biden skjer 20. januar.

Misfornøyd

Allerede mandag stemte Representantenes hus med stort flertall for å overkjøre vetoet.

Det skjedde etter at Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, oppfordret partifellene til å godkjenne budsjettet, selv etter Trumps veto.

- For de tapre menn og kvinner i det amerikanske forsvaret er det ikke et alternativ å svikte. Når det er vår tur til å verne om dem, er det ikke et alternativ for oss å svikte. Jeg ber derfor mine kolleger støtte denne loven enda en gang, uttalte McConnell tirsdag, ifølge Reuters.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer