Trump gikk på sviende nederlag:

- Patetisk

Donald Trump gikk på et sviende nederlag i Kongressen. Det er han tilsynelatende lite fornøyd med. På Twitter viser han sin misnøye.

OVERKJØRT: President Donald Trump ble overkjørt i Kongressen. Her sammen med førstedame Melania Trump på vei inn i Det hvite hus nyttårsaften. Foto: AFP/NTB.
OVERKJØRT: President Donald Trump ble overkjørt i Kongressen. Her sammen med førstedame Melania Trump på vei inn i Det hvite hus nyttårsaften. Foto: AFP/NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kongressen i Washington overkjørte fredag avtroppende president Donald Trumps veto mot forsvarsbudsjettet.

81 av de 100 senatorene stemte for å godkjenne budsjettet, som er på 740 milliarder dollar. 13 stemte mot.

Trump gikk dermed på et sviende nederlag, og det er første gang at presidentens veto blir satt til side.

Nederlaget falt ikke i god jord hos presidenten som raskt tok til Twitter for å vise sin misnøye.

- Patetisk!!!

Trump har de siste månedene kommet med mange valgfusk-påstander på Twitter, men denne gangen kritiserer han sine republikanske partikolleger etter nederlaget.

- Vår republikanske senat mistet akkurat muligheten til å kvitte seg med seksjon 230, som gir store teknologiselskaper ubegrenset kraft. Patetisk!!!, skriver presidenten på Twitter.

Trump har lenge krevd at Kongressen i budsjettprosessen må slå ned på sosiale medier som Twitter og Facebook, som han hevder motarbeider ham og republikanerne. Trump ønsker å få en slutt på en lovparagraf fra 1996 som beskytter IT-giganter fra å bli saksøkt fra dem som føler seg forurettet i sosiale medier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer