Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Patriarkene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vi holder øye med domstolenes avgjørelser i voldtektssaker. Stortinget har ytret ønske om strengere straffer, og Riksadvokaten har bedt om hardere reaksjoner ved grov vold og drap. Likevel fikk en mann straffen redusert fordi han hadde voldtatt en aidssyk kvinne. Retten fant det formildende at mannen risikerte å bli smittet av et dødelig virus.
  • I januar i år avsa Midt-Trøndelag herredsrett en dom over en 76 gammel mann som tre ganger hadde hatt utuktig omgang med en ti år gammel jente. Retten fant at barnet hadde vist «provoserende seksualisert adferd i meget ung alder», noe som førte til at 76-åringen «...med uplettet vandel hadde fått svekket sin dømmekraft», som det heter i dommen. Vi har tidligere reagert når dommerne i voldtektssaker velger å se saken fra overgriperens side. Det er bare et forbeinet patriarkat som kan unnskylde overgrep mot barn ved å legge skylden på barnet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media