Patricia (46) lå i koma i tre måneder etter syreangrep

Nå er hennes tidligere elsker tiltalt for drapsforsøk.

I RETTEN: Belgiske Patricia Lefranc på vei inn i retten, hvor hun forklarte seg etter at hun ble angrepet med syre av tidligere elsker. Han er tiltalt for drapsforsøk. Foto: REUTERS/Yves Herman
I RETTEN: Belgiske Patricia Lefranc på vei inn i retten, hvor hun forklarte seg etter at hun ble angrepet med syre av tidligere elsker. Han er tiltalt for drapsforsøk. Foto: REUTERS/Yves HermanVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2006 møttes belgiske Patricia Lefranc (46) og Richard Remes (57) for første gang, da Remes og hans familie flyttet inn i blokka hvor Lefranc var vaktmester. Tre år seinere innledet de to et forhold.

Nå er Remes tiltalt for drapsforsøk, etter at han angrep Lefranc med syre etter forholdet ble slutt.

- Han gjorde meg til et monster, sa den belgiske kvinnen da hun forklarte seg for retten i Brussel nylig.

Lå i koma Den 46 år gamle tobarnsmora har gjennomgått 86 operasjoner etter syreangrepet, ifølge britiske Daily Mail.

Hun har forklart at han sto og ventet på henne da hun kom ut av en heis i en forstad til Brüssel. Han sprayet deretter svovelsyre over hodet og overkroppen hennes, forklarte hun i retten.

Personer i nabobygningen hørte skrikene hennes, og fikk fraktet henne til et sykehus i nærheten, hvor hun lå i koma i tre måneder. I retten forklarte Lefranc at hun trodde hun skulle dø.

- Jeg håper jeg får muligheten til å fortelle retten om min opplevelse - og hvor vondt det gjorde, sier hun.

Måtte amputere finger Bildene fra rettssalen viser at ansiktet hennes er blitt fullstendig deformert etter syreangrepet. Hun forteller at hun blir stirret på når hun er ute på gata, og har slitt med kraftige smerter etter angrepet.

- Når jeg ser meg i speilet, minner hvert eneste fiber i kroppen min meg om hva som skjedde.

- Jeg mistet synet på venstre øye og hørselen på det ene øret. I tillegg måtte den høyre ringefingeren min amputeres. Da jeg måtte inn til operasjon nummer 80, hadde jeg sluttet å telle, sier hun.

- Men nå vet jeg at jeg må gjennom ytterligere 20 operasjoner, sier hun.

Har sagt unnskyld Nesen hennes skal etter hvert erstattes med en protese. Ifølge 46-åringen blir dette den siste og vanskeligste operasjonen.

- I tre måneder må jeg gå med en maske for å skjule det gapende hullet midt i ansiktet mitt. Etter det kan den siste protesen implanteres, sier hun.

Ekskjæresten har unnskyldt seg for angrepet, og hans advokat hevder han ikke visste at svovelsyren ville gjøre så store skader.

VANSIRET: Patricia Lefranc sier hun føler seg som et monster etter syreangrepet. Foto: REUTERS/Yves Herman
VANSIRET: Patricia Lefranc sier hun føler seg som et monster etter syreangrepet. Foto: REUTERS/Yves Herman Vis mer