Patrick har stått fast på fjellet i fem døgn

- Vogntogsjåføren må vente på våren, sier Vegtrafikksentralen.

DÅRLIG SKODD: Uten kjettinger kan vogntogsjåfør Patrick Wangenheim bare glemme å komme seg ned fjellet før våren. Foto: Per Johansson
DÅRLIG SKODD: Uten kjettinger kan vogntogsjåfør Patrick Wangenheim bare glemme å komme seg ned fjellet før våren. Foto: Per JohanssonVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Fredag ble det bom stopp midt oppå fjellet for den franske vogntogsjåføren Patrick Wangenheim.

- Det var så glatt at jeg klarte ikke komme lenger. Jeg har bare kjettinger på forhjulene på trekkvogna, sier Patrick Wangenheim til fvn.no.

Han skulle kjøre fra Kristiansand til Saudasjøen med vogna lastet med glass. Men det tok ikke lang tid før sjåføren fikk store problemer.

- Ødela kjettinger - Jeg ødela to kjettingpar, for det var kjempeglatt på vei oppover, sier Wangenheim.

Han klarte med nød og neppe å komme seg opp til Hovden. Wangenheim både oppholder seg og sover i vogntoget, i håp om snarlig mildvær.

- Han lengter nok hjem til fransk vin og franske oster, sier Per Johansson til Dagbladet. Johansson er fotografen som tok bildene av den værfaste franskmannen på fjellet.

Vaktoperatør Torgeir Haugland ved Vegtrafikksentralen i Porsgrunn sier til Fædrelandsvennen at sjåføren neppe kommer seg av stedet med det første.

Mer snø i vente - Det er ikke mer enn to måneder til jul, så det går feil vei for han. Hadde det vært påske om et par måneder, så hadde han hatt en sjanse. Nei, dette henger ikke på greip. Han må skaffe seg kjettinger eller vente på våren, sier Haugland.

Det ligger snø på Hoveden, og det er ventet mer.

- Vogntogsjåføren risikerer å bli bøtelagt. Det er et lovpålagt krav om at han skal ha med seg fem eller sju kjettinger, avhengig av vogntoget, sier operatør Nils Aae i Vegtrafikksentralen til Dagbladet.