«Patruljene i sentrum kjører fra slåsskamp til slåsskamp»

Hektisk sankthansnatt for politiet.

TRAVEL NATT: Politiet i Oslo forteller at det var mye bråk på byen natt til søndag. Bildet er tatt ved en annen anledning. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN
TRAVEL NATT: Politiet i Oslo forteller at det var mye bråk på byen natt til søndag. Bildet er tatt ved en annen anledning. FOTO: PAUL S. AMUNDSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sankthansnatten ble svært så travel for politiet flere steder rundt i landet. «Patruljene i sentrum kjører fra slåsskamp til slåsskamp. Mange aggressive personer ute» skrev oslopolitiet på Twitter i natt.

- Det har vært en hektisk natt med mye støy og ordensmeldinger, men vi hadde ressurser til å håndtere det, sier Tor Jøkling, operassjonleder ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Han forteller at det ikke alltid er lett å vite hvorfor det blir uvanlig mye bråk noen netter.

Utesteder stengt - Dette endrer seg ofte uten noen god forklaring. Vi kan ha helger med fint vær og mye mennesker på byen uten at det blir noe særlig bråk, mens andre ganger kan vi ha helger med dårlig vær og lite folk, og masse bråk, sier han.

Utenfor utestedet Stravinsky ble en mann slått i hodet med en flaske og måtte kjøres til Ullevål sykehus, mens gjeringsmannen havnet i arresten. Nattens festing endte likevel ikke med noen alvorlige personskader, men flere utesteder måtte stenges på grunn av bråk.

- Palace Grill og et par andre steder ble stengt fordi vaktene rett og slett ikke hadde kontroll, sier Jøkling.

- Uten at jeg vet helt hvordan det var i natt, kan jeg generelt si at det ofte er unge, berusede menn som havner i bråk. Det kan starte med en krangel eller diskusjon som ender opp i slåsskamp, sier han.

- Ikke kapasitet Flere politidistrikt melder om mye bråk og ordensforstyrrelser.

«Det har vært en svært travel natt i Vestfold. Mange forhold om ordensforstyrrelser er ordnet på stedet. Det har også vært svært mange klager på høy musikk fra privat fester. Disse har politiet ikke hatt kapasitet til å håndtere» skriver politiet i Vestfold.

Også i Rogaland vitner politiloggen om en travel natt. «Mann, 32, slått i hode med et ølglass. Gjerningspersonen hadde stukket fra stedet. Fornærmede ble hentet av ambulanse og kjørt legevakten» skriver operasjonsleder.

I Hedmark ble en mann i 20-årene innbrakt etter ordensforstyrrelser i forbindelse med en sankthansfeiring. Forholdet anmeldes, opplyser politiet.