RISIKERER DØDSSTRAFF: Paul Ciancia risikerer dødsstraff etter at han drepte en sikkerhetsvakt og skadet flere andre på flyplassen i Los Angeles. Her ligger våpenet politiet mener han brukte. Foto: AP Photo/NTB Scanpix
RISIKERER DØDSSTRAFF: Paul Ciancia risikerer dødsstraff etter at han drepte en sikkerhetsvakt og skadet flere andre på flyplassen i Los Angeles. Her ligger våpenet politiet mener han brukte. Foto: AP Photo/NTB ScanpixVis mer

Paul (23) risikerer dødsstraff etter skyteepisoden på LAX

Har blitt siktet for drap og vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Paul Ciancia (23) siktes for drap av en føderalt ansatt og voldsutøvelse på en internasjonal flypalss etter at han åpnet ild på flyplassen i Los Angeles fredag kveld, melder amerikanske ABC News.

Dødsstraff Ifølge nyhetsbyrået AP risikerer han dødsstraff, eller livstid i fengsel.

Motivet er fremdeles uklart, men 23-åringen skal ha hatt med seg lapper med antiamerikansk innhold. Han skal spesielt ha uttrykt sinne mot Transportation Security Administration (TSA), den statlige etaten sikkerhetsvakten som ble drept jobbet for.

Det kom tidlig fram at Ciancia hadde gått bort til tilfeldige folk og spurt om de jobbet for TSA, og gikk videre da de svarte nei.

- Jeg lå sammenkrøpet i et hjørne da han så på meg og spurte «TSA?». Jeg ristet på hodet og sa nei, og han gikk videre, sier Leon Saryan til ABC News.

- Har det vondt Det var 39 år gamle Gerardo Hernandez som ble drept da han var på jobb på flyplassen.

- Vi har det vondt og er helt knust. Han var en som stilte opp for alle, sier kona Ana Hernandez, ifølge Los Angeles Times.

Los Angeles-politiet bar i går svarte sørgebånd til ære for 39-åringen.

DREPT: Sikkerhetsvakta Gerardo Hernandez (39) ble drept på jobb ved LAX. Foto: AP Photo/NTB Scanpix
DREPT: Sikkerhetsvakta Gerardo Hernandez (39) ble drept på jobb ved LAX. Foto: AP Photo/NTB Scanpix Vis mer