GÅR AV: Paul-Chr. Rieber går av som NHO President Som administrerende direktør i GC Rieber har han havnet i trøbbel med tollvesenet angående import av marinoljer som de ikke har betalt toll på.
Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet
GÅR AV: Paul-Chr. Rieber går av som NHO President Som administrerende direktør i GC Rieber har han havnet i trøbbel med tollvesenet angående import av marinoljer som de ikke har betalt toll på. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / DagbladetVis mer

Paul-Chr. Rieber trekker seg som NHO-president

Etter saken om import av fiskeolje til firmaet GC Rieber Oils AS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Paul-Chr. Rieber trekker seg som NHO-president etter de siste dagers avsløringer omkring fiskeoljeimporten til GC Rieber Oils AS.

- På bakgrunn av det betydelige mediefokuset som forholdene rundt import av fiskeolje til GC Rieber Oils AS har skapt, har jeg av hensyn til NHO, besluttet å trekke meg fra vervet som president med umiddelbar virkning, uttaler Rieber i en pressemelding.

Rieber har bedt visepresident Kristin Skogen Lund om å overta som president fra lørdag og fram til NHOs generalforsamling 8. juni.

- Det er ikke riktig at vårt selskap, og min rolle som styreleder i selskapet, skal ta så stor plass som det nå gjør på bekostning av de mange viktige saker innen næringspolitikk og arbeidsliv som NHO arbeider med. Det blir også krevende å utøve rollen som president på en forsvarlig måte på vegne av medlemmene med det mediefokuset som nå er etablert, sier Rieber i pressemeldingen.

Han sier beslutningen er tatt ut fra en helhetsvurdering, og at han nå vil fokusere på å få avklart forholdene i egen bedrift i dialog med de offentlige myndigheter.

- På dette grunnlag har jeg bedt visepresident Kristin Skogen Lund om å overta ansvaret som president fra i dag, og jeg ønsker henne all mulig lykke til med å videreutvikle NHO som en kompetent, fremtidsrettet og samfunnsnyttig institusjon, sier han.

Dagbladet.no har prøvd å kontakte Rieber for å få ham til å kommentere saken, og fikk følgende svar på SMS ved 14-tida i dag:

- Jeg har nå ikke ytterligere kommentarer utover det som framgår av pressemeldingen. Den gir et komplett og uttømmende uttrykk for bakgrunnen.

Lund takker Rieber for innsatsen i presidentstolen i den samme pressemeldingen.

-Det er beklagelig at vi er i en situasjon der Paul-Chr. Rieber har sett det som nødvendig å gå av som NHOs president. Jeg vil takke ham for stort engasjement og meget god innsats for NHO i de to årene han har vært president, sier visepresident Kristin Skogen Lund.