MINT: After Eight-honningen hadde vært god, hadde det ikke vært for ettersmaken, sier den engelske bonden Paul Snowden. Foto: Wikimedia Commons
MINT: After Eight-honningen hadde vært god, hadde det ikke vært for ettersmaken, sier den engelske bonden Paul Snowden. Foto: Wikimedia CommonsVis mer

Paul sine bier lagde honning med mintsmak

- Ettersmaken ødelegger, sier bonden etter at biene hans produserte After Eight-honning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Honning med After Eight-smak hadde vært godt - hadde det ikke vært for en hard og metallisk ettersmak.

I hvert fall om vi skal tro den engelske bonden Paul Snowden, som forteller om den eiendommelige honningen i et intervju med Daily Telegraph.

Fulgte etter Han oppdaget nemlig nylig at biene hans produserte honning som smakte mint - fulgt av den nevnte, litt «harde» ettersmaken.
Bonden valgte til slutt å følge etter biene når de reiste for å ta til seg næring, for å finne ut hva som lå bak.

Han fulgte etter biene til resirkuleringsanlegget SugaRich, der storprodusenter som Cadbury's, Kellogg's og Nestlé dumpet avfallet sitt.

Anlegget ligger omkring en halv kilometer fra Snowdens gård, og der hadde biene tatt til seg næring fra rester etter produksjonen av de kjente mintsjokoladene After Eight.

Ettersmaken ødelegger Nærmere bestemt hadde biene fått smaken på mintfyllet som finnes i de populære sjokoladene.

- Bier kan fly langt for å finne næring, og i dette tilfellet var det en liten kar som hadde funnet denne godbiten av en sukkerkilde, og så reist tilbake og fortalt de andre biene om den, humrer Paul Snowden overfor Daily Telegraph:

- Det er den hersens ettersmaken som ødelegger det. Jeg beholder noen krukker, men jeg tror ikke den honningen havner på brødskiva mi med det første.

Snowden har drevet med birøkt i seks år. Neste år vurderer han å flytte kubene til et område fritt for fabrikkproduserte søtsaker.

Telegraph trekker en paralell til en hendelse i Frankrike, der bier spiste avfall fra produksjon av M&M's - og så produserte grønn og blå honning.