STUKKET AV: Den canadiske hvalfangstmotstanderen Paul Watson har stukket av fra Tyskland etter at han ble løslatt mot kausjon mens han ventet på en beslutning om utlevering til Costa Rica. Foto: PAUL DARROW / REUTERS / NTB SCANPIX
STUKKET AV: Den canadiske hvalfangstmotstanderen Paul Watson har stukket av fra Tyskland etter at han ble løslatt mot kausjon mens han ventet på en beslutning om utlevering til Costa Rica. Foto: PAUL DARROW / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Paul Watson stakk av fra kausjon

Løslatt mot en kausjon på 250 000 euro mot at han skulle melde seg annenhver dag og ikke forlate landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den canadiske hvalfangstmotstanderen Paul Watson har stukket av fra Tyskland etter at han ble løslatt mot kausjon mens han ventet på en beslutning om utlevering til Costa Rica.

Watson, som står bak organisasjonen Sea Shepherd, ble pågrepet i Tyskland i mai som følge av en etterlysning gjennom Interpol. Han ble løslatt mot en kausjon på 250 000 euro mot løfte om å melde seg annenhver dag og ikke forlate Tyskland.

Han har ikke meldt seg hos politiet på flere dager, og hans advokat har sendt retten et brev der han sier at Watson har reist fra Tyskland med ukjent mål.

Costa Rica krevde ham utlevert for å svare for anklager om at han hadde satt et costaricansk kystvaktfartøy i fare da han forsøkte å hindre ulovlig haifiske i 2002.

(NTB)