Paul Young vil bli kvitt fløte-image

Popartisten Paul Young er albumklar - nok en gang. Han har lagt den glattpolerte stilen til side og tatt fram cowboyhatt, indianerbelte og fått nyanlagt hårprakt i ansiktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg synes skjegget og barten matcher bra med stilen på det nye albumet, sier han til Dagbladet.

Fløtepusen Paul Young har funnet tilbake til røttene og laget musikk inspirert av det han hørte på den gang han var ung.

- Jeg tror alle mennesker er veldig sterkt influert av den første typen musikk man hørte. For meg ble det nødvendig å slutte med soul-greia og finne tilbake til meg selv, sier han og nevner Crosby, Stills & Nash som eksempel.

Brutt med alt

Paul Young har ikke bare brutt med sin tidligere musikkstil. Han har også forlatt kontrakten han hadde med sitt tidligere plateselskap.

- Vi dro i hver vår retning. De ville at jeg fortsatt skulle synge de pene soul-aktige sangene, forklarer han. Neste uke drar Young til Las Vegas for å spille inn singel nummer to "Ball And Chain" på video.

Paul Young kan i dag se tilbake på en lang karriere som en kjære engelsk artist. Han har gitt ut en lang rekke plater og er i dag veletablert og anerkjent over hele Europa.

Som Cliff Richard

- Min posisjon er vel litt lik den til Cliff Richard. Jeg sammenlikner meg ikke med ham som artist, men jeg er godt likt og har det bra. Dessuten får jeg julekort fra prins Charles, sier han og smiler lurt.

Det er gått fire år siden Young ga ut en plate sist. I mellomtida har han skrevet låtene til dette nyeste albumet som rett og slett har fått tittelen "Paul Young".

- Jeg har også spilt mye sammen med noen venner som kaller seg Los Pacaminos. Vi har spilt ute sammen flere ganger i måneden. Det er musikk det passer å drikke til, og jeg synes man finner mye av den typen stemning på albumet også.