Pauline Hanson seiler i medvind

SYDNEY (NTB-AFP-Reuters): Australias konservative statsminister John Howard har bestemt seg for å trappe opp angrepene på høyrepopulisten Pauline Hanson etter at en meningsmåling i dag viste at hun kan komme på vippen i parlamentet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hansons parti One Nation ville få 12 plasser og taktisk kontroll over Senatet dersom det ble avholdt valg nå, ifølge målingen.

Howards konservative koalisjon ville få bare 28 plasser mot 37 nå, mens opposisjonspartiet Labor ville få 29 som før. Med et slikt resultat ville det være slutt for Howards regjering.

I velgerandel ville Howard få 35 prosent, Labor 39,5 og One Nation 14,5. Telefonmålingen ble gjennomført etter at Hanson vant 23 prosent av stemmene i lokalvalget i Queensland forrige helg. 2.381 velgere ble spurt.

Lokale målinger viser at One Nation har stor framgang også i andre delstater. I New South Wales kan partiet få opp til 20 prosent, og i valgkretsen i Perth i Western Australia som Labor-lederen Kim Beazley er valgt fra, kan partiet få hele 45 prosent.

Den tidligere kafeeieren Hanson går blant annet inn for full stans i innvandringen fra Asia, dårligere velferd for urbefolkningen og stans i asiatiske og andre utenlandske investeringer. Politikken hennes er slags nostalgi for 50-tallet, da de hvite dominerte, innvandring av negre og asiater var forbudt, det ikke var arbeidsløshet og Australia var seg selv nok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer