Paus' «stille time»

Ole Paus og Siri Bjerke var blant de få som hadde hørt om prosjektet 07-06-05 i Oslo sentrum i dag. Men alle mener at det er for mye stress i hverdagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en viktig time i mitt liv, sa Ole Paus. - Ja, og det var derfor akkurat dette tidspunktet ble valgt. Ole Paus hadde en ledig time, spøkte miljøvernminister Siri Bjerke.

«Stille time» foran Stortinget

Ole Paus syndet litt mot grunntanken i 07-06-05 ved å være på jobb mellom klokka 1200 og 1300 i dag. Han stilte med gitar og mikrofon på Eidsvolds plass foran Stortinget, og etter minikonserten diskuterte den plateaktuelle artisten med miljøvernminister Siri Bjerke foran en stadig større skare av folk som tok seg et pusterom i hverdagen.

Paus pekte mot Grand Hotell. - Innsjekkingen på hotellet er klokka tolv, og stuepikene har ingen mulighet til ta seg fri, sa han. Miljøvernministeren hadde ingen planer om å følge opp Paus' forslag om å legge ned verdikommisjonen.

Travelt i Oslo

7. juni er til forveksling lik andre onsdager i Oslo sentrum. Travle mennesker stresser til og fra lunsjer og møter, og det var mange som ikke engang tok seg tid til å svare på spørsmål i sakens anledning.

Ingen av de Dagbladet.no spurte hadde hørt om aksjonen, heller ikke Elisabeth Jensen (23), en blid student og selvstendig næringsdrivende. Men hun er en varm tilhenger av at folk skal stresse ned, og få jobbe når de vil, hvor de vil.

- Alle bør ha denne muligheten, og slippe at en sjef bestemmer når man skal spise lunsj, sier Elisabeth. Hun står på Karl Johan i den hensikt å verve folk til å gjøre det samme som henne. Men hva det er, vil hun ikke ut med.

Kaster stein i glasshus

Gerd Vågan (47) synes 07-06-05 er en god idé, og at man bør ta seg mer tid til å være sammen med familien i hverdagen.- Det er et helt annet stressnivå nå enn det var for femten år siden, sier Gerd, som venter på toget hjem til Lindeberg.

- Genialt, et veldig positivt tiltak, utbryter Gisle Hallan (22) når han får høre hva prosjektet innebærer. Også oppfordringen om å slå av mobiltelefonen har han stor sans for. Selv om Gisle kaster stein i glasshus - han jobber i mobilbutikken SnikkSnakk på Oslo City.

Prosjektet 07-06-05

  • Tallene 07-06-05 står for 7. juni 2005, og tanken er at man hvert år på denne datoen skal ta seg en pust i bakken mellom kl 1200 og 1300.
  • Hensikten er at man skal bli mer bevisst på sin egen tidsbruk og unngå stress - «både fordi vi og kloden vår trenger det».
  • Ingebrigt Steen Jensen er blant frontfigurene i arbeidet med å gjøre denne nasjonale fritimen kjent.
  • Miljøheimevernet, Stiftelsen Idébanken, Agenda 21 og Norge 2000 er blant organisasjonene som står bak prosjektet.
  • Hjemmeside: http://www.07-06-05.com

PUST I BAKKEN: Mange slo seg ned for å høre Ole Paus diskutere med miljøvernministeren.
VELGER ARBEIDSTIDA SELV:</B> Elisabeth Jensen (23).
KASTER STEIN I GLASSHUS: Gisle Hellan (22).
- FOR MYE STRESS: Gerd Vågan (47).
DEBATT OM TID: Vera Kvaal ledet diskusjonen på Eidsvolds plass.