Paust-saken etterforskes som forsøk på mordbrann

- Ekteparet Paust sitter akkurat nå i avhør, og vi vet derfor ikke nøyaktig hva som varslet ekteparet om den farlige gasslekkasjen, sier politiinspektør Gunnar Larsen til Dagbladet :på nettet i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet etterforsker nå propangasslekkasjen utenfor Anne Orderud Paust og Per Pausts leilighet i Gabels gate 1 i Oslo i morges som et mulig forsøk på mordbrann.

  Anne Orderud Paust er forsvarsministerens personlige sekretær mens hennes mann arbeider i Utenriksdepartementet.

Bensinsøl

I tillegg til propanapparatet som lekket gass, ble det funnet spor etter bensinsøl i gata utenfor bygården.

  Per Paust varslet selv politiet om lekkasjen klokka 04.55 i dag. Politiinspektør Larsen vet fremdeles i formiddag ikke hva som vekket Paust, fordi ekteparet fremdeles sitter i avhør ved Oslo Politikammer.

Beskyttelse?

- Det er ikke tatt stilling til hvorvidt ekteparet skal få politi-beskyttelse eller om de kommer til å reise bort mens den videre etterforskningen pågår, sier politiinspektør Larsen.

  Alle beboerene i Gabels gate 1 ble straks evakuert av politiet.

  Politiinspektør Larsen forteller at etterforskerne sitter uten spor etter bomben som ble funnet på bilen til forsvarsministerens sekretær Anne Orderud Paust 15. juli i år, men at de nå jobber med at det eksisterer en forbindelse mellom bomben som ble funnet og dagens gasslekkasje.

Fra ferie

Ifølge NTB kom ekteparet Paust tilbake til leiligheten sin i Oslo søndag etter tre ukers ferie. De dro med andre ord på ferie rett etter at det ble funnet sprengstoff under bilen deres tidligere i sommer.

 Etter bare tre dager hjemme, opplevde de altså å finne en fem kilos campingbeholder med propan utenfor leiligheten sin.

  Pressetalskvinne Kirsti Skjerven i Forsvarsdepartementet sier til NTB at de ikke tror denne saken er rettet mot Forsvarsdepartementet.

NY ALARM: Ekteparet Anne Orderud og Per Paust ... i fornyet terrorfrykt ...