Pavarotti i retten

Den omfangsrike italienske operastjernen Luciano Pavarotti må møte i retten, tiltalt for omfattende skattesnusk. Hele 170 millioner kroner hevder skattemyndighetene at han unndro i årene 1989 til 1995.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pavarotti fikk den lite oppløftende nyheten fredag i hjembyen Modena, der han feiret 40-årsdagen for starten på sin operakarriere, skriver The Independent.

Tenorens kamp mot italienske skattemyndigheter har pågått i årevis, og i juli 2000 inngikk han en avtale om å betale halvparten av det han skyldte, 25 milliarder lire eller om lag 108 millioner kroner, for å få saken ut av verden.

Sjekken med det første avdraget på 39 millioner kroner overleverte han personlig, under et besøk i finansdepartementet i Roma med en flokk fotografer og tv-team i hælene.

Så fornøyd ble finansminister Ottaviano Del Truco med sjekken, at han holdt fram Pavarotti som et eksempel til etterfølgelse for det italienske folk.

Landets påtalemyndighet lot seg derimot ikke imponere, og mente at Pavarotti med sin fete sjekk innrømmet skattesnyteri.

2. mai må han derfor møte i rettssalen i Modena og svare på anklagene om at han med viten og vilje skal ha unndratt 170 millioner kroner bare under første halvdel av 1990-tallet.

(NTB)