Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pave Frans: - Mafiamedlemmer kan havne i helvete

Medlemmer av mafiaen og andre organiserte kriminelle grupper kan havne i helvete, advarer pave Frans.

GANGSTER-BUDSKAP: Pave Frans kom fredag med et utvetydig budskap til italienske gangstere under en seremoni i Roma hvor han møtte pårørende til mennesker som er blitt drept av mafiaen. Foto: REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI/NTB SCANPIX
GANGSTER-BUDSKAP: Pave Frans kom fredag med et utvetydig budskap til italienske gangstere under en seremoni i Roma hvor han møtte pårørende til mennesker som er blitt drept av mafiaen. Foto: REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pave Frans kom fredag med et utvetydig budskap til italienske gangstere under en seremoni i Roma hvor han møtte pårørende til mennesker som er blitt drept av mafiaen.

- Ennå er det tid til å unngå helvete. Det er hva som venter dere hvis dere fortsetter på denne veien, sa paven.

Mafialedere forsøker mange steder i Italia å etablere bånd til lokale prester. Medlemmer av mafiaen har tradisjonelt pleid å framstille seg selv som gode katolikker som lever i henhold til en æreskodeks.

Fireåring drept Denne forestillingen fikk et skudd for baugen tidligere denne uken da et fire år gammelt barn ble drept i forbindelse med et mafiaoppgjør i nærheten av Taranto sør i Italia. Også barnets mor og hennes kjæreste ble drept.

- Dere har makt og penger nå fra masse skitten forretningsdrift og mange mafiaforbrytelser, det er blodpenger og blodmakt, og dere kan ikke ta det med dere til livet etter døden. Vær så snill, vend om og slutt å gjøre det onde, sa pave Frans.

900 navn Det er første gang en pave deltar på den årlige seremonien for mafiaofre, som de siste 19 årene har vært holdt på det som regnes som den første vårdagen i Italia.

Under seremonien i Roma leste pårørende opp navnene på nesten 900 slektninger som er blitt drept av mafiaen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!