Pave Frans (76) bryter med flere av Vatikanets tradisjoner

Nekter å bo i pave-palasset, og forblir i kommunal kardinal-to-roms.

UTRADISJONELL:  Den nye pave Frans avstår på ubestemt tid å bo i pave-palasset, og erklærte i dag at han ville fortsette å bo i denne to-roms-leiligheten sammen med de andre prestene. Foto:  GABRIEL BOUYS / AFP PHOTO og EPA / OSSERVATORE ROMANO / NTB SCANPIX
UTRADISJONELL: Den nye pave Frans avstår på ubestemt tid å bo i pave-palasset, og erklærte i dag at han ville fortsette å bo i denne to-roms-leiligheten sammen med de andre prestene. Foto: GABRIEL BOUYS / AFP PHOTO og EPA / OSSERVATORE ROMANO / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Helt siden argentinske pave Frans (76) overtok som leder av Den katolske kirke 13. mars denne måneden, har han gjort noen svært utradisjonelle valg.

Det startet på selve utnevnelsesdagen, da den nye paven droppa å bil kjørt i privat bil fra  Det sixtinske kapell til kardinal-hotellet i Vatikanet.

«Jeg tar bussen med gutta», sa han og henviste til de andre kardinalene.

Nå nekter han å flytte inn i pave-palasset også, melder BBC.

I kommunalbolig Tradisjon tro skal paven bo i toppetasjen i pavepalasset i Vatikanet i Roma. Men de fattiges pave fra Buenos Aires vil heller bo i en to-manns leilighet i en kommunal bygning med andre prester.

Ifølge pavens talsmann Federico Lombardi ønsker Frans å «prøve ut denne typen for enkel livsstil».

Med dette bryter paven, som ble den første jesuitten i pavestolen, en mer enn 100 år gammel tradisjon.

Frans følger imidlertid sin egen tradisjon, for da han var erkebiskop i Buenos Aires nektet han å bo i biskop-palasset, og insisterte i stedet for å ofte lage sin egen mat. 

Les også om hvorfor paven må bruke røde sko.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer