Pave Frans avgjør biskopens skjebne

Både den bedragerisiktede biskopen og økonomisjefen er fortsatt i jobb.

PAVEN AVGJØR: Det blir opp til pave Frans å agjøre om bedragisiktede biskop Bernt Eidsvig trer til side mens politiet etterforsker saken. Det opplyser Oslo katolske bispedømme. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PAVEN AVGJØR: Det blir opp til pave Frans å agjøre om bedragisiktede biskop Bernt Eidsvig trer til side mens politiet etterforsker saken. Det opplyser Oslo katolske bispedømme. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For to uker siden ble Oslo katolske bispedømme (OKB), biskop Bernt Eidsvig og bispedømmets økonomisjef siktet for grovt bedrageri av 50 millioner kroner - penger politiet mistenker bispedømmet har mottatt som offentlig støtte på bakgrunn av oppblåste medlemstall.

Men ingen av de to bedragerisiktede har blitt suspendert fra sine stillinger, og er i dag fortsatt i jobb i bispedømmet.

Paven avgjør Bispedømmets ferske fungerende administrative leder, Lisa Wade, opplyser i en pressemelding at det er opp til pave Frans å avgjøre Eidsvigs skjebne: 

- Når det gjelder biskop Bernt Eidsvig, er det opp til paven om han skal tre til side mens politiet foretar sine under­søkelser. Det er ingen fast regel for hvordan Vatikanet behandler slike saker. De vurderes individuelt og i siste instans av paven selv. Vatikanet henter inn sin informasjon fra ulike deler av Kirken - og ikke bare fra biskopen selv. Inntil vi hører noe annet fra Vatikanet eller om det fremkommer ny informasjon i saken, fortsetter biskop Eidsvig i sin stilling. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer