Pave Frans fikk homo-nei fra de geistlige

Homofile har likevel ikke «gaver og kvaliteter» å tilby det kristne samfunn.

HOMONEDERLAG:  Pave Frans på morgenmøtet i dag, etter et to ukers møte i Vatikanet. Dagen endte med nederlag for paven. FOTO: AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI / NTB SCANPIX
HOMONEDERLAG: Pave Frans på morgenmøtet i dag, etter et to ukers møte i Vatikanet. Dagen endte med nederlag for paven. FOTO: AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Pave Frans fikk et tilbakeslag da han ville trumfe gjennom et forslag om å forandre Den katolske kirkas syn på homofile. Paven ønsket en bredere aksept og større åpenhet for homofile og katolikker som er skilt og har giftet seg på nytt, skriver BBC. 

Men punktene i pavens utkast som omhandlet disse temaene ble stemt ned, og dermed ikke godkjent av Synoden som består av et råd geistlige. 

Homofile skuffet The New Ways Ministry, en katolsk homorettighetsgruppe, uttaler at det er svært skuffet over det geistlige rådets avgjørelse.

Et dokument ble utstedt etter et to ukers møte i Vatikanet der 200 biskoper deltok. Paven hadde trengt to tredjedels flertall i avstemningen for å få gjennomslag for sine punkter. Et tidligere utkast sa at homofile har «gaver og kvaliteter å tilby det kristne samfunnet». 

Populær pave Pave Frans har selv blitt svært populær på rekordtid, og ble kåret til «Årets Person» i 2013 av Time Magazine. Han er også regnet som tre ganger så populær som sin forgjenger.

Paven var blant de nominerte til årets Nobels fredspris. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer