Pave Frans kjører gammel bruktbil

Pave Frans har fått bruktbil, en 30 år gammel, hvit Renault 4L, som hadde kjørt tre hundre tusen kilometer før paven satte seg inn. Samtidig gir han de vantro et håp om å komme til himmelen.

YDMYK: Pave Frans sammen med sin nye, gamle bruktbil, en Renault 4L fra 1984. Bildet er tatt med en mobil-telefon og offentliggjort av Vatikanets avis, l'Osservatore Romano. Foto: AP / Scanpix / L'Osservatore Romano
YDMYK: Pave Frans sammen med sin nye, gamle bruktbil, en Renault 4L fra 1984. Bildet er tatt med en mobil-telefon og offentliggjort av Vatikanets avis, l'Osservatore Romano. Foto: AP / Scanpix / L'Osservatore Romano Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Begge deler skyldes at den argentinske paven leser brev, som han mottar i haugevis, og han svarer så godt han kan.

Samvittighet Sjefredaktøren i avisa La Repubblica, Eugenio Scalfaro, som ikke er romersk katolikk, offentliggjorde et åpent brev til paven med mange spørsmål. Paven skrev et langt, åpent brev tilbake. Der forkynner han:

«Du spurte meg om de kristnes Gud tilgir de som ikke tror og som ikke søker religionen. Jeg vil begynne med — og dette er det grunnleggende — at Guds nåde har ingen grenser hvis du går til Ham med et oppriktig og angrende hjerte. Det som er spørsmålet for de som ikke tror på Gud er å adlyde deres samvittighet», svarte paven, og la til:

«Synd, også for de som ikke har noen tro, finnes når folk ikke følger si samvittighet.»

Bydelsprest Renzo Zocca, en 70 år gammel prest i en arbeiderbydel i Verona i Italia, skrev 15. juli et brev til pave Frans. Han skrev på adressen til Vatikanet, la brevet i postkassa og fortalte det ikke til noen, fordi han ikke ville bli tatt for å være stormannsgal. Og så glemte han hele greia.

I brevet fortalte fader Renzo om sitt 25 år lange arbeid i den fattige bydelen Saval, hvor narkotika og rusens dødelige følger hadde herjet, særlig i 1980-åra. I alle år hadde han hatt en trofast venn som hadde hjulpet ham rundt i sitt nedslitte prestegjeld. Den trofaste vennen var en hvit bil av merket Renault 4L fra 1984, og fader Renzo ville kjenne seg glad dersom den ydmyke pave Frans ville motta bilen som gave fra en gammel bydelsprest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer