BOMBEN: Frigitt video viser USA slippe «alle bombers mor» over Afghanistan. Video: U.S Department of Defense Vis mer

Pave Frans liker ikke navnet på USAs gigantbombe: - Jeg ble fylt med skam da jeg hørte navnet

- En mor skaper liv, og denne bomben forårsaker død. Og vi kaller den oppfinnelsen en mor. Hvordan har det skjedd, spør han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pave Frans er ikke spesielt begeistret over at USA omtaler landets største ikke-nukleære bombe som «alle bombers mor».

Ordet «mor» bør ikke benyttes om et dødelig våpen, sier han til en gruppe studenter som møtte opp på et fredsarrangement i Vatikanet lørdag.

«SKAM»: Pave Frans er ikke spesielt begeistret over at USA omtaler landets største ikke-nukleære bombe som «alle bombers mor». Foto: NTB Scanpix
«SKAM»: Pave Frans er ikke spesielt begeistret over at USA omtaler landets største ikke-nukleære bombe som «alle bombers mor». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg ble fylt med skam da jeg hørte det navnet, sier han, og utdyper:

- En mor skaper liv, og denne bomben forårsaker død. Og vi kaller den oppfinnelsen en mor. Hvordan har det skjedd, spør han.

Paven skal møte USAs president Donald Trump om tre uker. Møtet kan bli interessant, ettersom de to har vidt forskjellige syn på aktuelle temaer som innvandring, flyktninger og klimautfordringer.

«Alle bombers mor», som også går under navnet GBU-43, ble brukt i Afghanistan i april. Den hadde en sprengkraft tilsvarende elleve tonn TNT, og ble brukt mot et nettverk av tunneler og huler i et afghansk fjellområde der soldater fra IS skal ha oppholdt seg.

Ifølge afghanske myndigheter ble 36 militante islamister drept i angrepet, og «avgjørende» IS-gjemmesteder ble ødelagt.

(NTB)

ALLE BOMBERS FAR: Russland har en vakuumbombe som er fire ganger kraftigere enn den USA slapp i Afghanistan den 13. april. Video: CNN / Russia Channel 1 / US Air Force / US Forces Afghanistan Vis mer