Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pave Frans' nettbrett solgt for 250 000 kroner

Ble donert til en lokal skole.

 250 000 kr:  Pave Frans ga i fjor nettbrettet til en prest i Uruguay i gave med inngravert navn og Vatikanets ekthetsbevis på baksiden. Foto: Nicolas Garrido / Reuters / NTB scanpix
250 000 kr: Pave Frans ga i fjor nettbrettet til en prest i Uruguay i gave med inngravert navn og Vatikanets ekthetsbevis på baksiden. Foto: Nicolas Garrido / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): En iPad som tilhørte pave Frans er blitt solgt for nesten 250 000 norske kroner.

Et auksjonshus i Uruguay opplyser at vinnerbudet på 30 500 dollar, tilsvarende nesten 250 000 kroner etter dagens kurs, kom på telefon tirsdag, men vil ikke gi ytterligere detaljer om kjøperen.

Pave Frans ga i fjor nettbrettet til en prest i Uruguay i gave med inngravert navn og Vatikanets ekthetsbevis på baksiden.

- Gjør noe godt med den, sa paven, ifølge den uruguayenske presten som fikk pave-iPaden, skriver Reuters.

Presten donerte så iPaden til en lokal videregående skole nord i landet, før skolen solgte den på auksjon. Det er altså skolen som får nyte godt av den kvart millionen kroner nettbrettet ble solgt for.

Reuters skriver videre at det ikke er første gang paven har donert bort sine personlige eiendeler. Da han i fjor mottok en en Harley Davidson-motorsykkel i gave, donerte han den bort.

Motorsykkelen ble så solgt for over to millioner kroner, og pengene gitt til en god sak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!