MAFIAENS OFRE: Pave Frans kom med en svært tydelig formaning til mafiaen under en årlig seremoni for mafiaens ofre i Gregorio VII's kirke i Roma i dag. Foto: EPA/Claudio Peri
MAFIAENS OFRE: Pave Frans kom med en svært tydelig formaning til mafiaen under en årlig seremoni for mafiaens ofre i Gregorio VII's kirke i Roma i dag. Foto: EPA/Claudio Peri Vis mer

Pave Frans truer mafiaen med helvete

La ingenting imellom i seremoni for uskyldig drepte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Pave Frans ga ifølge nyhetsbyrået Reuters mafiaens medlemmer et klart valg da han talte under en årlig seremoni for å minnes de hundrevis av uskyldige som har blitt drept av den italienske mafiaen.

Enten vender de om, eller så vil de havne i helvete.

«Mafiaens kvinner og menn, vær så snill å forandre livene deres. Vend om. Slutt å gjøre ondt... Det er fortsatt tid til å holde seg utenfor helvete. Det er det som venter dere hvis dere fortsetter på denne veien», sa paven.

Fireåring drept Det er særlig i sør at mafiaen har et sterkt grep om det italienske samfunnet. Reuters skriver at en fire-åring ble skutt og drept så sent som på mandag, sammen med sin mor og hennes kjæreste, nær byen Taranto.

Mafiaen mistenkes for drapet.

Det er bakgrunnen for at paven mot slutten av seremonien sa dette:

- Mafiaen viser ikke engang et barn noen nåde.

Under seremonien leste slektninger til mafiaofre opp navnene til cirka 900 som er uskyldig drept av mafiaen.

Et nesten like stort antall slektninger var til stede i den fullpakkede kirken, ifølge Reuters, mange med bilder av sine drepte.

Viktig Også tidligere paver har markert seg sterkt mot mafiaen.

I 1993 formanet den daværende paven, Johannes Paul, mafiamedlemmer om å angre, fordi de en dag vil stå overfor Guds dom.

Ifølge Reuters er pavens sterke motstand mot mafiaen viktig, fordi mafiabosser ofte forsøker å etablere nære bånd til prester slik at det skal se ut som til og med kirken anerkjenner deres autoritet.

«Du har makt og penger fra mange skitne forretninger og mange mafiaforbrytelser - det er blodpenger og blodmakt, og dere kan ikke ta det med til livet etter døden», sa pave Frans under dagens seremoni i Roma.

Det var første gangen paven deltok på seremonien som nå har vært arrangert i 19 år - alltid på det som regnes som den første vårdagen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer