Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pave Frans vasket føtter i ungdomsfengsel

Vasket ti gutter og to jenter med ulik bakgrunn.

VASKET FØTTER: Pave Frans tok skjærtorsdag fatt på sitt travle påskeprogram ved å vaske føttene til tolv fanger i ungdomsfengselet Casal de Marmo. Foto: EPA / NTB scanpix
VASKET FØTTER: Pave Frans tok skjærtorsdag fatt på sitt travle påskeprogram ved å vaske føttene til tolv fanger i ungdomsfengselet Casal de Marmo. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pave Frans tok skjærtorsdag fatt på sitt travle påskeprogram ved å vaske føttene til tolv fanger i ungdomsfengselet Casal de Marmo.

Paven besøkte ungdomsfengselet nordvest i Roma etter en messe i Peterskirken. Der vasket han føttene til ti gutter og to jenter med ulik nasjonalitet og religion.

Den tradisjonelle seremonien holdes vanligvis i Peterskirken, men ifølge pave Frans er det nødvendig å rette blikket utover.

- Det er ikke i sjelegranskingen og det vedvarende blikket innad vi møter Herren. Vi må komme oss ut til de stedene hvor det er lidelse, blodsutgytelse, blinde som lengter etter syn, og fanger som er underlagt for mange onde herrer, sa han under messen i Peterskirken.

Siden han overtok som pave tidligere i mars har Frans lagt stor vekt på å tale de fattiges og de vanskeligstiltes sak.

I evangeliet etter Johannes heter det at Jesus vasket de tolv disiplenes føtter under det siste måltidet for å vise at herren ikke er større enn sin tjener.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!