- Pave Johannes Paul blir helgen fordi han kan knyttes til to mirakler

Også pave Johannes XXIII får helgenstatus.

HELGEN: Her er Pave Johannes Paul II på besøk i Trondheim i 1989. Foto: 
Foto: bjørn Sigurdsøn / NTB / Scanpix
HELGEN: Her er Pave Johannes Paul II på besøk i Trondheim i 1989. Foto: Foto: bjørn Sigurdsøn / NTB / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avdøde pave Johannes Paul II vil bli gjort til helgen ettersom han kan knyttes til to mirakler, melder Vatikanet. Også pave Johannes XXIII får helgenstatus.

Mirakel Pave Johannes Paul II døde i 2005 etter å ha vært pave i 27 år. Han ble saliggjort seks år senere som følge at han ble knyttet til et første mirakel - en nonne som ble helbredet fra Parkinsons sykdom.

Fredag meldte Vatikanet at han kan knyttes til enda et mirakel, noe som baner vei for at kan bli kanonisert, altså gjort til helgen.

Det andre miraklet skjedde ifølge en rekke kardinaler og biskoper den 1. mai 2011, samme dag som han ble saligkåret, ifølge italienske medier. Nå har også pave Frans godkjent hendelsen som et mirakel, ifølge Vatikanet.

Det som skjedde, var at en kvinne i Costa Rica ble helbredet for en alvorlig sykdom i hjernen da hun gikk i forbønn for pave Johannes Paul II denne dagen.

«den gode paven» De geistlige i Vatikanet har antydet at kanoniseringen kan komme til å skje i desember, meldte nyhetsbyrået ANSA tirsdag.

Pave Frans har samtidig gitt grønt lys til kanonisering av Johannes XXIII, som var pave fra 1958 til 1963. Han moderniserte den katolske kirke og fikk i sin tid tilnavnet «den gode paven».

Ifølge Vatikanets pressetalsmann Federico Lombardi er det gjort et unntak fra reglene for pave Johannes XXIII, som kun kan knyttes til ett mirakel.

- Men alle kjenner til hans ærbarhet og hans personlighet, så dette trenger ingen forklaring, sier Lombardi.

(NTB)