Paven: - Jeg skammer meg

Pave Benedict XVI beklager til ofrene for overgrepene i den katolske kirke.

SKAM OG YDMYKELSE: Pave Benedict XVI gikk i dag ut med den sterkeste unnskyldningen siden skandalen innenfor den Katolske kirke i Europa. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/Scanpix
SKAM OG YDMYKELSE: Pave Benedict XVI gikk i dag ut med den sterkeste unnskyldningen siden skandalen innenfor den Katolske kirke i Europa. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Pave Benedict XVI gikk i dag ut med den sterkeste unnskyldningen siden skandalen innenfor den Katolske kirke i Europa, melder The Times.

Også i Norge ble det avslørt at det hadde skjedd seksuelle overgrep mot mindreårige gutter.

I en tale i Westminster-katedralen i morges snakket Paven om de som lider av sykdom, de handikappede, de eldre og «de som lider mentalt eller spirituelt».

Deretter gikk han over til å beklage til ofrene.

- Her tenker jeg på de enorme lidelsene forårsaket av seksuelt misbruk av barn, særlig innenfor kirken og utført av kirkens folk, sa han og fortsatte:

- Jeg vil uttrykke dyp sorg overfor de uskyldige ofrene av disse ubeskrivelige forbrytelsene.

Helt siden han tok over som pave, har han blitt beskyldt for å drive en systematisk dekkoperasjon rundt overgrepene.

Han snakket videre «om skammen og ydmykelsen syndene hadde medbrakt seg», og sa videre at han håpet at «gud ville heale ofrene og gjøre kirken ren».

- Jeg er takknemlig for innsatsen som gjøres for å få bukt med problemet på en ansvarlig måte og jeg ber dere alle vise deres bekymring for ofrene og solidaritet for våre prester.

I forbindelse med besøket i Storbriannia er seks menn fra Algerie arrestert og mistenkt for å planlegge terror mot paven i Storbritannia.