Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Paven: - Samfunnet er beruset av forbruk og sløsing

Messe og tale.

DOSERTE: Pave Francis under Urbi et Orbi-talen. Foto: REUTERS / Alessandro Bianchi / NTB scanpix
DOSERTE: Pave Francis under Urbi et Orbi-talen. Foto: REUTERS / Alessandro Bianchi / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pave Frans har, tradisjonen tro, i dag holdt sin første juledag-tale. Da tok han opp flyktningenes skjebne, og berømmet alle som har engasjert seg.

- Måtte Gud belønne alle dem, både enkeltpersoner og stater, som på sjenerøst vis arbeider med å bistå og ønske velkommen de mange migranter og flyktninger, sa paven i talen ifølge NTB.

I går kveld holdt talte han under midnattsmessen i Peterskirken. Da tok han et oppgjør med forbrukersamfunnets sløsing, og ba folk vise edruelighet og medlidenhet med dem som er rammet av fattigdom, sult og krig.

- I et samfunn som ofte er beruset av forbruk og hedonisme, rikdom og sløsing, overfladiskhet og narsissisme, ber Jesus oss om å vise edruelighet, å opptre på en måte som er enkel, balansert, konsekvent og der man ser det som betyr noe, sa pave Frans ifølge NTB.

The Guardian omtaler forbrukskritikk som pavens yndlingstema.

- Livene våre burde istedet fylles av empati, medfølelse og nåde, sa han.

Han nevnte ikke selv at en Ipad han i vår ga til en prest fra Uruguay ble solgt for en sum tilsvarende 250 000 kr på en auksjon. Men så gikk inntektene fra den også til en lokal skole.

Pave Frans er regnet for å være relativt frittalende og ukonvensjonell.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media