Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Paven: - Trump er ikke en ekte kristen

- Skammelig, svarer Trump.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pave Francis uttalte i dag under en pressekonferanse at Donald J. Trump ikke er en ekte kristen.

Paven henviste til Trumps valgløfter om å deportere flere innvandrere og tvinge Mexico til å betale for en mur langs grensa til USA da han kom med påstanden.

- En person som bare tenker på å bygge vegger - og ikke broer, er ikke kristen, uttalte paven ifølge blant annet New York Times.

PAVE:  Pave Francis mener Donald Trump ikke er en ekte kristen. Foto: ALESSANDRO DI MEO / AFP / SCANPIX
PAVE: Pave Francis mener Donald Trump ikke er en ekte kristen. Foto: ALESSANDRO DI MEO / AFP / SCANPIX Vis mer

Ifølge CNN var Trump raskt ute med å svare paven:

- Jeg tror ikke han forstår de problemene landet vårt har - eller farene ved den åpne grensa til Mexico, sier Trump, som også beskriver paven som en «veldig politisk person».

Og Trump gir seg ikke med det. Ifølge Buisness Insider sier han også:

- At en religiøs leder stiller spørsmålstegn ved en annens persons tro, er skammelig. Jeg er stolt over å være en kristen, og som president vil jeg ikke tillate at kristendommen blir konsekvent angrepet og svekket.

-  Ingen leder, spesielt en religiøs leder, bør ha rett til å stille spørsmål ved en annen manns religion eller tro, sier Trump.

SVARER PAVEN: 
- At en religiøs  leder stiller spørsmålstegn ved en annens persons tro, er skammelig, sier Donald Trump. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SVARER PAVEN: - At en religiøs leder stiller spørsmålstegn ved en annens persons tro, er skammelig, sier Donald Trump. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer