Paven advarer mot atomkrig ved å dele ut sterkt bilde fra 2. verdenskrig

- Dette er krigens frukt, sier pave Frans.

Pope Francis speaks to reporters onboard the plane for his trip to Chile and Peru January 15, 2018.   REUTERS/Alessandro Bianchi
Pope Francis speaks to reporters onboard the plane for his trip to Chile and Peru January 15, 2018. REUTERS/Alessandro Bianchi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pave Frans begynte sin reise til Chile og Peru mandag med å uttrykke bekymring for at verden kan rammes av en atomkrig.

- Jeg tror vi befinner oss helt på kanten, sa paven om bord på flyet sitt, da journalister spurte ham om trusselen for en atomkrig i kjølvannet av Nord-Koreas gjentatte atomtester og det falske missilvarselet som skapte panikk i Hawaii forrige uke.

- Jeg er kjemperedd for dette. Et uhell er nok til å utløse ting, sa han.

Delte ut bilde

For å illustrere poenget sitt hadde paven tatt med seg et bilde som han viste fram og delte ut. Bildet, fra 1945, viser en unge japansk gutt som bærer sin døde bror på skuldrene etter USAs atomangrep mot Nagasaki.

- Jeg ble beveget da jeg så dette. Det eneste jeg kunne tenke meg å legge til er ordene «krigens frukt», sa paven, og viste til det som var skrevet bak på bildet.

- Jeg ønsket å få trykket opp dette bildet og distribuere det fordi et bilde som dette kan være mer bevegende enn tusen ord. Derfor ønsket jeg å dele det med dere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer