Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Paven ansetter hauk for at duene skal få fly i fred

Har gått hardt for seg i det siste.

HAUK SKAL LØSE DETTE PROBLEMET: En spesialtrenet hauk skal nå sørge for at pavens duer skal få fly i fred, og ikke bli angrepet av sultne måkler og kråker, etter at paven sender de ut i fredens tegn. Foto: AP / Gregorio Borgia / NTB scanpix
HAUK SKAL LØSE DETTE PROBLEMET: En spesialtrenet hauk skal nå sørge for at pavens duer skal få fly i fred, og ikke bli angrepet av sultne måkler og kråker, etter at paven sender de ut i fredens tegn. Foto: AP / Gregorio Borgia / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vatikanstaten har gått til anskaffelse av en spesialtrent hauk som skal passe på at pavens duer ikke blir angrepet av rovfugler.

Tidligere i år ble to av pavens duer drept av en måke og en kråke foran et forferdet publikum på Petersplassen.

Rovfuglen Sylvia, som nå skal passe på duene, har fått spesialtrening i Nord-Italia og har nå blitt en del av Sveitsergarden, pavens livgarde. Det skriver det katolske magasinet Credere.

Kaktusvåken, som har et vingespenn på 1,2 meter, skal skremme vekk andre rovfugler som kunne tenke seg å spise pavens «hellige duer».

Duer blir etter tradisjonen sluppet fri fra Vatikanet noen ganger i året som et fredssymbol. Men da to barn slapp fri to hvite duer fra et vindu på Petersplassen 26. januar i år, ble duene angrepet og drept.

Å bruke spesialtrente rovfugler for å holde uønskede fugler unna er ikke en ny idé. De blir blant annet brukt for å holde duer unna fotballkamper og flyplasser. Bare noen kilometer unna Vatikanet og Peterskirken i Roma blir også rovfugler brukt for å hindre at dueskitt ødelegger oldtidsmonumentet Colosseum.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!