Paven åpner perleporten for hunder

- Himmelen er åpen for alle Guds skapninger, sier Pave Frans.

KOMMER TIL HIMMELEN? En hund kledd ut som en pave under den årlige hundeparaden Tompkins Square Halloween i New York. Foto: AFP/TIMOTHY A. CLARY/NTB SCANPIX
KOMMER TIL HIMMELEN? En hund kledd ut som en pave under den årlige hundeparaden Tompkins Square Halloween i New York. Foto: AFP/TIMOTHY A. CLARY/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et forsøk på å trøste en fortvilet liten gutt, som var lei seg etter at hunden hans døde, fortalte Pave Frans at «himmelen er åpen for alle Guds skapninger», skriver New York Times.

Det er ukjent om dette trøstet gutten, men nå jubler dyrevernsgrupper ifølge New York Times. Aktivistene mener dette er et brudd med tidligere katolsk lære som sier at dyr ikke kommer til himmelen siden de ikke har noen sjel.

Det var under onsdagens messe på Petersplassen i Roma han kom med de dyrevennlige ordene.

«En dag, vil vi se våre dyr igjen, i Kristus evighet. Himmelsen er åpen for alle Guds skapninger», skal Paven ha sagt ifølge italienske medier. 

- Ikke slutten Dette står i kontrast til hva Pavens forgjenger, Benedikt XVI, sa i 2008. Da sa han at når dyr dør, «betyr det bare at det slutter å eksistere». Dette er ikke første gang Paven Frans har åpnet døren på gløtt for dyrene. 27. november skrev The Guardian at under en ukentlig audiens så sa paven noe som gjorde at dyrevennene øyet håp.

«Den hellige skrift lærer oss at oppfyllelsen av den hellige skapeverk påvirker alt rundt oss», sa Paven. Den italienske avisen Corriere della Sera var ikke i tvil om hva paven mente.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer