Paven beklager homo-prester

Paven var sliten, men orket likevel å kritisere homofile prester overfor den nye erkebiskopen av Canterbury.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å tillate åpent homofile prester i den anglikanske kirken er et alvorlig hinder for enhet, sa den 83 år gamle pave Johannes Paul. Han hadde vansker med å lese talen på engelsk i forbindelse med erkebiskop Rowan Williams' første besøk i Vatikanet.

De to møttes privat bare i ti korte minutter før den offisielle delen av møtet, som var åpent for noen få journalister. Den private delen ble åpenbart holdt kort på grunn av pavens helse.

Paven var tydelig bestemt på å lese den to sider lange talen på engelsk, selv om mange av ordene hans var vanskelige å høre

- Mens vi takker for framskrittene som er gjort, erkjenner vi også at nye og alvorlige vansker er oppstått på veien til enhet, sa paven blant annet. Ordene var en klar referanse til krisen som er oppstått i den anglikanske kirken etter at en åpent homofil biskop er blitt utnevnt i den episkopale kirken i New Hamshire i USA.

Til tross for den høflige atmosfæren er erkebiskop Williams' besøk til Vatikanet på forhånd blitt fullstendig overskygget av den interne krisen i kirken rundt spørsmålet om homofile prester.

(NTB-Reuters)

RESPEKT: Erkebiskopen i Cantebury, Dr. Rowan Williams, kysser pavens hånd.