Paven ber Bush «normalisere» situasjonen i Irak

Pave Johannes Paul II ber president George W. Bush om å samarbeide med FN og verdenssamfunnet for å gi Irak selvstendigheten tilbake så fort som mulig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er alles åpenbare ønske at denne situasjonen må bli normalisert så fort som mulig med aktiv deltakelse fra den internasjonale samfunnet, i særdeleshet FN, for å sikre at Irak raskt kan bli selvstendig og sikkert for hele folket, sa paven i en tale til president Bush.

Paven og presidenten møttes fredag i de geistlige gemakker i Vatikanet, i sitt første møte ansikt til ansikt siden paven mislyktes i å overtale Bush til å stanse planene om å invadere Irak.

Pave Johannes Paul II har både gått kraftig imot den USA-ledete invasjonen i Irak, og har også tatt bladet fra munnen omkring amerikanske soldaters mishandling av irakiske fanger.

Men Vatikanet rullet ut den røde løperen og stilte i sin fineste stas da George W. Bush ankom fredag formiddag for et møte med den 84 år gamle paven i hans private arbeidsværelse, som den italienske maleren Rafael Loggia har dekorert.

Dette er deres Bush skulle etter planen overrekke paven presidentens frihetsmedalje, USAs høyeste sivile utmerkelse, for hans mange år i kirkens tjeneste.

Bush hadde både hustru Laura og utenriksminister Colin Powell ved sin side da han rullet gjennom Vatikanets porter i en sort limousine. Den amerikanske presidenten er i Roma på et 36 timer langt besøk for å markere 60-årsdagen for byens frigjøring etter 2. verdenskrig.

(NTB)

BØNN TIL BUSH: Pave Johannes Paul II ber USAs president George W. Bush om å samarbeide med verdenssamfunnet og FN så Irak kan få kontroll over eget land så snart som mulig.