ORD: Kampen mot seksuelt misbruk av barn er viktig for kirkens troverdighet, mener Pave Frans. Foto: Foto: Andrew Medichin / AP / NTB Scanpix
ORD: Kampen mot seksuelt misbruk av barn er viktig for kirkens troverdighet, mener Pave Frans. Foto: Foto: Andrew Medichin / AP / NTB ScanpixVis mer

Paven ber kirken ta klar avstand fra misbruk av barn

- Viktig for kirkens troverdighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed tar han i likhet med sin forgjenger pave Benedict XVI, et klart standpunkt for å få slutt på skandalene om misbruk av barn som har rystet kirken, ifølge Vatikanet.

- Pavens intensjoner er kanskje gode. Men det er ikke nok handling bak ordene, skriver støttegruppen Survivors Network of those Abused by Priest (SNAP) i en uttalelse etter pavens uttalelse.

Gruppen mener det er behov for handling og ikke for diskusjon.

- Vi må ikke forveksle ord med handling. Når vi gjør det, så sårer vi barn. Vi insisterer på konkret handling, det hjelper de barna som har vært ofre for seksuelt overgrep, heter det i SNAPs erklæring.

Pave Frans hadde fredag samtaler med erkebiskop Gerhard Ludwig Müller. I en uttalelse etter møtet sa paven at kampen mot seksuelt misbruk av barn er viktig for kirkens troverdighet.

NTB