- Paven er døende

En av Europas ledende kardinaler hevder at katolikkenes overhode er døende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge BBC går det mot slutten for pave Johannes Paul II. Erkebiskopen i Wien, kardinal Christoph Schönborn sa til østerriksk radio:

- Hele verden opplever en pave som er syk, som er funksjonshemmet og som er døende. Jeg vet ikke hvor nær døden han er, men han nærmer seg de siste dager og måneder av livet sitt, sier kardinalen ifølge BBC

Kardinal Schönborn er den høyeste geistlige som offentlig har sagt at paven nærmer seg slutten av livet. Kardinalen regnes som en av flere kandidater til å ta over pave-jobben. Men kardinalens talsmann Erich Leitenberger sa at uttalelsene skulle «tolkes filosofisk».

For et par dager siden ba kardinal Joseph Ratzinger verdens katolikker om å be for en skrantende pave.

Den 83 år gamle paven lider av Parkinsons sykdom, og bekymrede katolikker syns han har sett dårligere ut de siste ukene.

Tett program

Til tross for helseproblemer og høy alder har paven et tett program. I dag møtte han Litauens president Rolandas Paksas i 15 minutter. Han måtte gjennom ytterligere fire møter på programmet før han fikk fri.

Programmet for oktober er også tett. 16. oktober er det 25 år siden han ble valgt til pave, det skal naturligvis markeres. Et par dager senere skal Mor Teresa kanoniseres.

SYK: Paven er tydelig merket av Parkinsons. Under gårsdagens ukentlige audiens måtte han droppe å lese opp fra manuset sitt fordi han ikke klarte å snakke.