Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Paven har Parkinsons

Endelig bekrefter Vatikanet det mange har trodd: Paven lider av Parkinsons.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den aldrende paven har hatt dårlig helse i flere år. Ofte må han støttes eller bli sittende ved offisielle anledninger, og han bruker pavebilen - the popemobile - når han beveger seg rundt i folkemenger.

I går fylte paven 83 år. I den anledning ga en av de øverste biskopene i den katolske kirke et intervju til avisa Corriere della Sera. Det er første gang at noen blant Vatikanets mest sentrale medarbeidere snakker offentlig om tilstanden, skriver Washington Times.

Biskop Giovanni Battista Re sier at paven ber mye for å få styrke til å takle den nedbrytende nevrologiske sykdommen.

- Hvis vi vil se på det hemmelige våpenet som har hjulpet ham å takle år med Parkinsons, så må vi se på bønn. Han legger seg selv i Guds hånd og føler at Gud og Jomfru Maria følger ved hans side på livets vei, sier biskopen.

Pavens skjelvende hender og utydelige måte å snakke på, er typiske tegn på sykdommen. Leger som har observert paven på avstand, har lenge sagt at han lider av Parkinsons.

SYK PAVE:</B> Pave Johannes Paul lider av sykdommen Parkinsons.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media