Krigen i Ukraina

Paven: - Ikke vær Putins altergutt

Pave Frans (85) reagerer på at patriarken Kirill (75) bruker samme retorikk som den russiske statslederen for å rettferdiggjøre Russlands handlinger i Ukraina.

PRO-INVASJON: Patriarken av Moskva og hele Russland, Kirill (75), er en nær alliert av Vladimir Putin, og ser på krigen som et forsvarsverk mot et vesten han anser som moralsk forfallent, spesielt når det gjelder aksepten av homofili. Foto: Sergey Pivovarov / Reuters / NTB
PRO-INVASJON: Patriarken av Moskva og hele Russland, Kirill (75), er en nær alliert av Vladimir Putin, og ser på krigen som et forsvarsverk mot et vesten han anser som moralsk forfallent, spesielt når det gjelder aksepten av homofili. Foto: Sergey Pivovarov / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Pave Frans (85), som gjentatte ganger har bedt om en slutt på krigen i Ukraina, skal ha utfordret lederen av den russisk-ortodokse kirke til å ikke følge den russiske presidenten blindt. Det skriver den amerikanske avisa The Washington Post.

- Patriarkrollen gjør deg ikke til Putins altergutt, hevder paven at han sa til patriark Kirill (75) under en 40 minutter lang videokonferanse 16. mars. Det forteller han selv til den italienske avisa Corriere della Sera.

- Jeg forstår ingenting

Ifølge den katolske kirkes overhode skal Kirill ha listet opp en rekke begrunnelser for krigen fra et papirark, hvorpå paven skal ha svart:

- Jeg forstår ingenting av dette.

- Min bror, vi er ikke statlige kirkesamfunn. Vi kan ikke bruke politikkens språk, men Jesus'. Vi er pastorer for det samme hellige guds folk. På grunn av dette må vi søke fredsveier for å få slutt på våpenskyting.

Paven har også bedt om et møte med president Vladimir Putin, men har ennå ikke fått noe svar fra den russiske statslederen.

- Beklagelig

Den russisk-ortodokse kirke svarte i en uttalelse onsdag:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer