Paven innkaller til sex-møte

Amerikanske kardinaler er kalt inn på teppet hos paven etter avsløringene av omfattende sex-overgrep mot barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skandalen eksploderte i Boston og har for en stor del dreid seg om den katolske kirkens menn i byen. Den omstridte kardinal Bernhard Law har nektet å gå av til tross for å ha beskyttet prester som forgrep seg på menighetens barn. Nå tar paven affære i skandalen.

Oppvask

Paven har innkalt de amerikanske kardinalene som er innblandet til et møte en gang neste uke. Biskop Wilton Gregory leder for de amerikanske biskopene sier at paven vil hjelpe den amerikanske delen av kirken til å komme seg ut av sex-skandalen og hindre nye i å skje, melder Sky News.

- Jeg har fått forsikring fra den hellige far at han er svært villig og ivrig til å hjelpe oss å sette i verk endringstiltak, sa biskop Gregory.

Beskyttet

Skandalen er den verste som har rammet den amerikanske katolske kirken noensinne. Istedet for å gi prestene som begikk overgrepene sparken, ga kardinal Bernhard Law dem ny jobb. Saken eksploderte da den tidligere presten John Geoghan ble tiltalt for overgrep mot 130 barn i Boston over 30 år. Sakspapirene viser at Law og fem andre biskoper visste om Geoghans seksuelle problemer, men fortsatte å sende ham fra menighet til menighet.

Etter rettssaken har prester i Maine, New York, California, Pennsylvania og Florida blitt fjernet fra stillingene.

TAR GREP: Paven innkaller de amerikanske kardinalene til møte neste uke.