Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Paven kritiserer Kina i juletale

Og ba for kristne i Irak og forsoning mellom palestinere og Israel.

KRITISK TIL KINESISK STATSSKIRKE:  Pave Benedikt XIV holdt lørdag sin årlige juletale på St. Petersplassen. Foto: ETTORE FERRARI/EPA
KRITISK TIL KINESISK STATSSKIRKE: Pave Benedikt XIV holdt lørdag sin årlige juletale på St. Petersplassen. Foto: ETTORE FERRARI/EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pave Benedikt XVI kritiserte Kina i sin årlige juletale fra Sanktpetersplassen i Vatikanet.

- Måtte Frelserens fødsel styrke troen, tålmodigheten og motet til de troende i kirken på det kinesiske fastland, og måtte de aldri gi etter for begrensningene på religionsfrihet, sa paven i sin «urbi et orbi»-tale første juledag.

Han fulgte opp med å be om utholdenhet for kristne menigheter i Kina som er utsatt for diskriminasjon og forfølgelse, og han ba om at politiske og religiøse ledere i Kina respekterer full tut religionsfrihet for alle.

Pavens kommentarer kom noen dager etter at Kina kalte Vatikanet «uklokt» for å ha kritisert Kinas statlige kirkesamfunn, som ikke er godkjent av paven.

I sin juletale berørte paven også en rekke andre temaer, som menneskerettigheter i Afghanistan og Pakistan. Han snakket videre om forsoning mellom Nord- og Sør-Korea, og oppfordret til dialog mellom Nicaragua og Costa Rica. Paven tok også til orde for politisk stabilitet på Madagaskar, og han ba om håp og hjelp til de som er blitt rammet av naturkatastrofer i Haiti, Colombia, Venezuela, Guatemala og Costa Rica.

Paven tok også for seg situasjonen for de kristne i Irak, og han ba om forsoning mellom palestinere og Israel.

- Måtte julelysene kaste lys over konfliktområder verden rundt, og starte i landet hvor Jesus ble født. Måtte julelyset inspirere israelere og palestinere til å jobbe for å leve sammen i fred, sa paven. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!