ARBEIDET RASKT: Burger King har laget en geistelig reklame etter at pave Frans måtte bruke en av deres restauranter for å skifte under besøket i Bolivia. Kort tid etter lå denne reklamen ute på deres Facebook-side. Foto: Facebook
ARBEIDET RASKT: Burger King har laget en geistelig reklame etter at pave Frans måtte bruke en av deres restauranter for å skifte under besøket i Bolivia. Kort tid etter lå denne reklamen ute på deres Facebook-side. Foto: FacebookVis mer

Paven måtte skifte på Burger King før messen. En time senere lå denne ute på deres Facebook-side

Slo hardt ned på forbrukersamfunnet i talen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hurtigmatkjeden Burger King har lenge skrytt av hvor raskt de kan servere mat. I går ble derimot en av deres restauranter i Bolivia brukt til et raskt klesskifte da pave Frans var på besøk.

Den katolske kirkens overhode måtte foreta et garderobeskifte før messen flere hundre tusen mennesker sto og ventet på.

Restaurantsjef Alfredo Troche sier ifølge nyhetsbyrået Associated Press at pavens følge hadde henvendt seg til restauranten og spurt om ikke det var noe som kunne la seg gjøre.

Reklame Ikke en gang en time hadde gått fra de første bildene ble lagt ut av paven som forlater restauranten, til det ble lagt ut en annonse på Burger King Bolivia sin Facebook-side.

Over et bilde av paven som hilser til en forsamling står det løst oversatt:

«Det finnes besøk som ikke bare bringer glede til din sjel, men også de som gir den næring»

Med liten tekst under takker de for av «paven brukte Burger King-restauranten som sitt sakristi».

Fattigdom Besøket i Bolivia er en del av pave Frans' rundtur i Sør-Amerika. En turné som allerede har tatt ham innom Ecuador før ferden går videre til Paraguay.

Det er tretti år siden en pave sist besøkte Ecuador, og tusener av mennesker var samlet i hovedstaden for å ta imot paven da han landet der på søndag.

Som ventet har han brukt mye av sin taletid til å snakke om fattigdom, og han gir forbrukersamfunnet det glatte lag. Han mener at etter materialistisk logikk blir alle ting objekter som kan forbrukes, fortæres og forhandles om.

Han ba også på vegne av den katolske kirken om unnskyldning for behandlingen av amerikanske indianere under det han omtalte som «den såkalte erobringen av Amerika».

Nyhetsbyrået Reuters omtaler det som en av de lengste og mest bevegede talene han har holdt siden han ble pave.

Lengre utdrag fra talen kan leses her.

SKIFTET: Hurtigmatkjeden Burger King har lenge skrytt av hvor raskt de kan servere mat. I går ble derimot en av deres restauranter i Bolivia brukt til et raskt klesskifte da pave Frans var på besøk. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
SKIFTET: Hurtigmatkjeden Burger King har lenge skrytt av hvor raskt de kan servere mat. I går ble derimot en av deres restauranter i Bolivia brukt til et raskt klesskifte da pave Frans var på besøk. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer