Paven møtt med svarte ballonger

WIEN (NTB-Reuters): Liberale katolikker møtte pave Johannes Paul II med 1000 svarte ballonger i St. Pölten, på andre dag av pavebesøket i Østerrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De svarte ballongene var en protestmarkering mot den konservative erkebiskopen Kurt Krenn, som paven skulle lede en friluftsmesse sammen med. Krenn er den eneste av Østerrikes biskoper som forsvarer den avsatte erkebiskopen av Wien, Hans Hermann Groer. Groer anklages for seksuelle overgrep mot flere unge menn en del år tilbake.

St.Pölten er hjemstavn for flere av dem som erkebiskopen skal ha forgrepet seg på.

50 demonstranter holdt ballongene som «sorgskyer», som et symbol for problemene som tynger landets kirke. De oppfordret paven til å avsette Krenn.

Krever at Krenn må gå

Demonstrasjonen ble bokstavelig talt punktert av en gruppe velkledte middelaldrende kvinner som med sine høye hæler gikk løs på de ballongene ingen passet på.

- Det er uanstendig og kjærlighetsløst å ta i mot paven med svarte ballonger, sa en av kvinnene opprørt.

I februar skrev 170 000 katolikker under en protest mot Krenns avsettelse av den populære liberale presten Udo Fischer. 54 000 har skrevet under på et krav om at biskop Krenn må fjernes.

Mange østerrikere håper paven under sitt besøk vil ta opp problemene i landets kirke, og særlig affæren som gjelder de seksuelle overgrepene. Overgrepsskandalen fikk titusenvis av østerrikere til å forlate kirken, og Groer måtte gå av som landets øverste kirkeleder i 1995.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer