Paven møtte 8,5 millioner

I år har Vatikanet feiret at det er 2000 år siden Jesu fødsel med et storslått jubileum. Paven har møtt over 8,5 millioner troende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det eksakte tallet er ifølge Vatikanet 8.515.088, skriver Roma avisen la Repubblicas nettutgave. Tallene baserer seg på lister over folk som har deltatt på møter og seremonier hos paven, og inkluderer ikke mennesker som har sett ham under pavens mange utenlandsreiser.

I løpet av år 2000 har 24,5 millioner katolikker reist til Roma på pilegrimsferd, opplyser Vatikanets pressekontor til la Repubblica.

Roma har blitt snudd på hodet i løpet av år 2000 i anledning kirkens jubileumsfeiring. Smilende guider har stått på nært sagt hvert gatehjørne for å hjelpe pilegrimer og turister å finne fram i byen. Bygninger har blitt pusset opp av kommunen, staten og private. Plasser som Piazza Navona er knapt til å kjenne igjen etter diverse ansiktsløftninger.

(NTB)

MENNESKEMØTER: På tross av skral helse møter pave Johannes Paul 2. massevis av mennesker. Her fra friskere dager under norgesbesøket i 1989, der han blant annet fikk møte selveste Gro Harlem Brundtland (til høyre). Foto: SCANPIX