Paven raser mot EU

- Dere kan ikke gi slipp på den kristne arv!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Paven er skuffet og lei over EU-lederne ikke har klart å inkludere kristen tro i den planlagte EU-grunnloven.

Johannes Paul II mener Europa ikke kan gi slipp på sine kristne røtter. Både Vatikanet, Italia, og pavens hjemland Polen har presset forgjeves på å den kristne arv nevnt i grunnloven. Fredag ble grunnlovsteksten godkjent uten et ord om dette.

- Jeg takker Polen, som trofast forsvarte vårt kontinents kristne røtter i de europeiske institusjoner - røtter hvorfra kulturen og samfunnets framskritt har vokst fram, sa paven på polsk under den ukentlige talen ved St. Peters plassen i dag.

- Røttene som vi er født i fra kan ikke kuttes, sa han.

I går uttrykte Vatikanet sin skuffelse over mangelen på kristne referanser i grunnlovsteksten.

- Det er en feiltolkning av historiske bevis og av den kristne identiteten Europas befolkning har, sa vatikanets talsmann Joaquin Navarro-Valls i en kunngjøring.

I grunnlovsteksten som er godkjent ved flertall, noteres det derimot at Europa er inspirert av den kulturelle, religiøse, og humanistiske arven i Europa. Religionsfrihet og kirkens rolle i samfunnet blir nevnt andre steder.

SINNA: Pave Johannes Paul II ga tydelig uttrykk for sin vrede over den nye EU-grunnloven under dagens velsignelse på St. Peters plassen.
SKUFFET: Vatikanets talsmann Joaquin Navarro-Valls ga i går Vatikanets offisielle syn på saken. De er skuffet og oppgitt over at EU kutter båndene til sin kristne arv og kultur.